Rólam

"Az életemben mindig is a tökéletességre törekedtem, nem tudva azt, hogy a megnyilvánulás az adott pillanathoz és az emberhez hűen nem lehet más, csakis tökéletes - a többi csak nézőpont kérdése."

Livien Rózen

Az életemben mindig is lenyűgöztek a formák és a színek. 1989 - től a divatszakmában teljesedtem ki, majd ezt a lakberendezés követte. Tizenöt év eltelte után valami újra, ismeretlenre vágyva nemcsak a vállalkozásomat adtam fel, de magam mögött hagytam mindent. Nehéz út vette kezdetét mivel a lelki fejlődés és a valóság keresésére bocsátkoztam. Hosszú idő elteltével rájöttem, hogy az Önmegismerés rögös útja soha nem ér véget, mivel folyamatosan változik - ezért felhagytam a kereséssel. Nagy meglepetésemre ekkor történt meg, hogy megmutatkozott előttem mindaz, amit addig kerestem. Az egységben és a harmóniában, amely a színeket és formákat összeköti felismertem Önmagam és mára már tudatosult bennem, hogy csak hagynom kell, hogy a valóság megnyilvánuljon általam.

.

Festési stílusom állandó változásban van, mivel a festészetet - úgy, mint több mindent az életemben - autodidakta módon tanulom. Ebben a folyamatban segítségemre vannak különböző tulajdonságaim. Az elhivatottság, az élénk érdeklődés és nyitottság nem csupán a festészet iránt, hanem a bennem lévő ismeretlenre, amely állandó megújulásra késztet. Izgatottan várom, miközben szorgalmasan tevékenykedem, hogy milyen kreatív kifejeződés születik meg általam.

Jelenleg az akrilfesték számtalan lehetőségét próbálom felfedezni. Különböző eszközöket hívok segítségül, megjelenésük és hatásuk a festékkel ötvözve meglep és elbűvöl. Szeretem a tökéletes részleteket, de a hanyag, kiszámíthatatlan mozdulatoknak sem tudok ellenállni. Érdekes absztrakt motívumokkal oldom fel a festék szabályos vonalait, azzal, hogy kicsit megszellőztetem az alkotásom, változást idézek elő. Megbontom a szabályszerűt, hogy valami újnak adjak teret. Ahogy az életben, úgy a festményeimben is a harmónia megteremtésére törekszem.

Boldoggá tesz, hogy megélhetem az alkotás varázsát. Alkotásaimban a létezés gyönyörű és gyengéd pillanatait tartom középpontban. A figyelmet, a kiegyensúlyozott és tudatos élet felé irányítom. Mindenek mellett kedvenc témám az ember, kiváltképp a portré, mivel mindig is elvarázsolt az arc és a tekintet. Megtisztelőnek érzem, hogy alkotásaimban megjeleníthetek egy valóságos személyt, aki hajlandó előttünk felfedni magát. Tekintetén keresztül megmutatkozik egy érzelmekkel telt láthatatlan világ, mely megingathatatlanul őszintén tükrözi a valóságot. Elmélyedve benne, feltárul előttünk egy rejtély, mely segítségünkre lehet önmagunk megismerésében.